Rabu, 11 Jun 2014

RAHSIA AWET MUDA DI USIA 50AN


Wanita paling bimbang dengan proses penuaan kan??

Proses penuaan yang berlaku pada adalah proses semulajadi yang tidak dapat dielakkan. 

Namun kita boleh berusaha untukmelambatkannya kan??





Bagi sesetengah orang, proses penuaan merupakan suatu 

mimpi ngeri, terutamanya bagi mereka yang sangat 

mementingkan kecantikan fizikal (luaran). 


Proses penuaan 

merupakan proses semulajadi yang tidak mungkin boleh 

dielakkan, tetapi ia boleh diperlahankan dengan pemilihan 

makanan yang betul dan seimbang (melainkan menjalani 

pembedahan plastik untuk kecantikan yang mana 

diharamkan dalam Islam). 

Pada asasnyamakanan yang bahaya (yang banyak 

menyumbang) kepada paras gula dalam darah akan 

menyebabkan proses penuaan yang cepat, termasuklah kulit 

berkedut dan sendi-sendi yang sakit atau bermasalah. 

Pengurangan pengambilan makanan yang menyebabkan 

cepatnya proses penuaan ini dapat mengurangkan ketuaan 

dan sentiasa awet muda di mana seseorang itu kelihatan 5-

10 tahun lebih muda daripada umur yang sebenar. 



Oleh itu, pilihlah makanan yang sesuai yang dapat 

mengurangkan proses penuaan yang cepat iaitu 

proses glycation, keradangan (inflammation) dan 

pengoksidanan. 


Di antara tanda penuaan ialah kulit berkedut, rambut 

semakin menipis atau botak, fungsi organ-organ yang 

menurun, sendi-sendi yang sakit, dsb. 


Makanan yang tidak baik yang mana mempercepatkan 

proses penuaan, termasuklah: 



1. Makanan berasaskan gandum 




Ini berkaitan dengan proses glycation dalam badan dan 

bahan yang dinamakan Advanced glycation End Products 

(AGEs). 

Bahan AGEs ini mempercepatkan proses penuaan dan 

merosakkan organ-organ, sendi dan menjadikan kulit 

berkedut. 



Apakah faktor yang meningkatkan AGEs? 


Paras gula yang tinggi dalam darah didapati 

mempercepatkan lagi pertambahan bahan AGEs ini dalam 

badan. Jadi, tidak hairanlah kebanyakan 

pesakit diabetes kelihatan lebih tua daripada umur 

sebenarnya. 



Apa kaitannya dengan makanan yang mengandungi 

gandum? 

* Gandum mengandungi karbohidrat khusus yang 

dinamakan Amylopectin-A, yang didapati mempercepatkan 

peningkatan paras gula dalam darah berbanding dengan 

karbohidrat daripada bahan makanan yang lain. Ini 

bermakna, makanan berasaskan gandum (seperti roti, bijirin 

daripada gandum, muffin, dsb.) akan meninggikan paras 

gula dalam darah. 


* Gandum juga mengandungi gluten iaitu bahan yang 

memberi kesan buruk atau mengganggu kesihatan.

Oleh itu, kurangkan pengambilan makanan yang berasaskan 

gandum. 



Produk roti dari gandum yang dibakar sehingga 

berwarna coklat tua/hangus/berkerak 

Produk ini mengandungi bahan kimia karsinogen iaitu 

acrylamides yang dikaitkan dengan risiko kanser dan 

mempercepatkan proses penuaan.

Selain itu, acrylamides juga didapati tinggi 

dalam sumber karbohidrat lain yang juga dibakar atau 

digoreng terlalu garing dan hampir hangus, seperti kentang 

goreng yang terlalu garing.

Namun begitu, bahan acrylamides berkarsinogen ini dapat 

dibasmi dengan pengambilan makanan yang betul yang 

boleh melawannya. 


2. Makanan yang boleh menyebabkan keradangan 

pula ialah bahan yang berasaskan jagung

 (termasuklah bijirin (emping) jagung, corn chips, sirap 

jagung, dsb.), 

minyak kacang soya, minyak sayuran lain yang mengandungi 

lemak yang 

diproses, dan gula berlebihan (dalam bentuk gula-gula, kek, 

minuman bergas yang manis, dsb.). 



Susah nak tinggalkan makanan-

makanan macam ni kan???

semuanya feveret kot!!



MUDAHKANNYA DENGAN VIVIX!


Apakah itu Vivix™?


Vivix™ mengandungi resvestrol. 

Resvestrol adalah antioksida yang sangat tinggi, anti-

inflamasi (anti keradangan) dan anti-kanser. 




Ramuan utama yang digunakan dalam menghasilkan Vivix™ 

adalah bahan yang sukar ditemui. Iaitu campuran unik 

botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, 

Elderberi Eropah dan Lobak Ungu



Mengapa menggunakan bahan-bahan yang tidak pernah 

didengar pun?

Sebab bahan-bahan tersebut sangat kaya dengan polifenol

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada 

sebatian tanaman yang mengandungi khasiat 

antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. 

Semua bahan-bahan ini sukar ditemui dan sangat mahal 

dibeli secara mentah.





Vivix telah direk a khusus untuk menangani 4 mekanisme 

utama penuaan selular dan Shaklee mempunyai bukti 

saintifik untuk menyokong semua tuntutan untuk bahan-

bahan dalam Vivix.Dalam kajian makmal

ramuan Vivix  telah ditunjukkan memberi kesan 

kepada empat mekanisme utama penuaan selular iaitu:


1. Kerosakan DNA 

setiap hari setiap sel dalam badan anda dihujani sehingga 1 juta serangan DNA perosak  yang boleh merosakkan pangkalan data genetik sel.. yang mewujudkan kesalahtafsiran dalam database itu dan seterusnya boleh membawa kepada terjejasnya fungsi sel dan kurang panjang umur


2. Pengawalan Genetik



    Vivix memberi kesan positif kepada pengawal genetik 

iaitu dengan mengaktifkan satu pengawal genetik utama 

bagi memperlambatkan tahap kemerosatan penuaan.




3. Pengeluaran Tenaga yang semakin menurun


   Mitokondria iaitu kilang penghasilan tenaga dalam badan 

menurun menyebabkan tenaga sel badan semakin lemah 

dan mempengaruhi tahap  metabolisma kita.



4. Pengumpulan AGE (Advance Glycation End Products)

    AGE adalah proses tindakbalas yang berlaku antara sel protein dengan gula. Kerosakan sel berlaku disebabkan oleh penimbunan AGE yang berlaku.


Disebabkan Vivix™ mengandungi resvestrol iaitu antioksida 

yang sangat tinggi maka dengan pengambilannya akan 

memperbaiki dan menjadi benteng pertahanan pada 

sebarang kerosakan sel.


Apabila sel-sel badan kita sentiasa di diperbaharui maka ia 

dapat menghalang dan mencegah penyakit-penyakit yang 

kronik seperti kanser, penyakit jantung, diabetes, Alzhemer, 

lumpuh dan sebagainya.










**************************************
PERUNDINGAN PERCUMA!!


0124432152


iR JULIA JAMIL
sid 998011
juliajamil79@yahoo.com


0 ulasan:

Catat Ulasan

TINGGALKAN LINK ANDA!! SAYA NAK BLOGWALKING